dekop

Informatie site

Acupunctuur

Shiatsu

Energetische geneeswijzen

Jan Reinders

Elektrosmog

Pijn, stijfheid, onrust of andere klachten krijgen in de buurt van een zendmast, apparaten met WiFi, mobieltjes, computers, neon-verlichting, hoogspanningsmasten, enz.. Voor de één is het een waarheid, de ander beweert dat dit niet mogelijk is.
Aangezien de meeste mensen niet of nauwelijks last hebben van de invloeden en gezien vanuit een westers wetenschappelijk denkkader het ‘niet mogelijk is’ dat je er last van kunt hebben, worden echter reële klachten gemakkelijk en onterecht terzijde geschoven.

Levende wezens kunnen uiteenlopende signalen ontvangen, die gebruikt kunnen worden om interne processen te sturen. Elektromagnetische velden, biophotonen en kwantum-deeltjes spelen hierbij een rol.

Het aantal signalen dat ons kan bereiken is extreem groot en zou tot grote problemen kunnen leiden. Gelukkig hebben we een soort afweerschild, waarmee we veel ongewenste vibraties buiten het lichaam kunnen houden. We filteren de informatie en houden daarmee veel ongewenste ladingen tegen. Als dat niet zou gebeuren zou dit tot onaangename effecten binnen onze lichaamscellen leiden.

Niet alle mensen zijn in staat om hun lichaam voldoende af te schermen tegen deze invloeden. Zij vangen meer op, dan wenselijk is en kunnen daar hinder van hebben. In een onschuldige vorm kennen we dat b.v. bij kinderen, die onrustig worden als er storm op komst is.
Onze afschermende laag kan lekken vertonen op diverse niveaus; gevoeligheid voor bepaalde radiogolven en/of andere elektromagnetische velden, enz..
Het lichaam vecht met de invloeden. Dit leidt tot blokkerende gebieden in het levend weefsel. De blokkerende ladingen nemen ruimte in beslag, waardoor er nog meer gaten ontstaan in de afweer. Het lichaam is niet geneigd de verstoorde lading af te voeren, maar zet ze juist vast. Het gebruikt daar o.a. spierspanning voor. De circulatie van de Qi (levende energie) wordt belemmerend. Het fysieke lichaam reageert hierop; bloedvaten vernauwen, de celstofwisseling wordt geremd. Kortom, genoeg aanleiding voor de hersenen tot pijnsignalen, prikkelingen, slapend gevoel in b.v. de handen en gespannen spieren, die niet te ontspannen zijn.
Staat een flink deel van het lichaam onder de invloed van de elektrosmog, dan zijn ook orgaanfuncties verstoord raken.

Tegenwoordig worden we meer dan ooit blootgesteld aan elektromagnetische radiogolven ten behoeve van mobiele telefonie, draadloos internet, enz.. Werkt jouw afschermende laag optimaal dan heb je daar nauwelijks last van. Is jouw lichaam slecht in staat om zich deze vormen van hoogfrequente energie af te schermen, dan kan het tot een scala van klachten leiden (pijn, spierspanning, verkramping, verstoorde processen binnen het lichaam).
Sommige mensen kunnen niet in buurt komen van een zendmast, kunnen geen mobiele telefoon op zak hebben, of bij een computer zitten die via WiFi met internet verbonden is.

Niet alleen zendsignalen kunnen klachten opleveren, ook hoogspanningsmasten, zelfs het lichtnet thuis, levert voor sommige mensen problemen op. Zeer gevoelige mensen hebben (ook) last van neonverlichting, TL-buizen, spaarlampen, elektronische apparatuur, digitale horloges.

Bij veel mensen veranderen de kenmerken van de polsslag, zoals die gebruikt worden in de diagnose volgens de Chinese geneeswijze, als hun horloge afgedaan wordt.

Elektronische apparaten die razendsnel (miljoenen keren per seconde) via elektronische weg schakelen creëren ladingen (elektromagnetische velden en kwantumdeeltjes[?]), waar een lichaam op kan reageren.

Langdurige blootstelling aan bepaalde ladingen kan er toe leiden dat de afscherming zwakker wordt. Veel werken achter de computer met een muis in de hand (ladingen gecombineerd met een specifiek spierspanning) kan leiden tot de bekende “RSI-klachten”.

Voortdurend aanwezig zijn in een gebied waar zich storingen bevinden in het aardmagnetisch veld, kan ook onze beschermende laag flink aantasten.

 

Invloeden van elektosmog verminderen

Heb je enige last van de invloed van zendende en andere elektrische apparaten, beperk dan de invloed. Voorkom dat jouw beschermende laag verder aangetast wordt. Stel jezelf ook niet te open op, door regelmatig te proberen te voelen, of je wel of niet blootgesteld wordt aan de invloeden. Je stelt je hiermee open voor de invloeden en verzwakt jezelf.
Schakel onnodige zendsystemen uit.
Heb je DECT-telefoons in huis. Doe ze weg en koop gewoon telefoons met een snoer (koop geen ‘stralingsarme DECT-telefoons’)
Verbindt de computers via (UTP) netwerkkabels met de router, of modem en schakel de WiFi uit.
Gebruik mobiele telefoons zo weinig mogelijk en draag ze niet op je. Houdt de telefoon niet in de hand na het aanzetten; bij het netwerk zoeken geeft hij meer straling.
Zet WiFi uit op de momenten waarop je het niet nodig hebt. Tip: zorg dat je een router hebt waarop je gemakkelijk de WiFi aan en uit kunt zetten. Heb je een modem/router die een sterk WiFi-signaal afgeeft; koop dan een router met een bescheiden signaalsterkte.
Gebruik geen bluetooth-schakelingen (draadloze connectie tussen diverse apparaten, b.v. draadloos muziek afspelen). Zorg in elk gevan dat de bluetooth op de mobiel uit staat als je die niet nodig hebt. Gebruik geen draadloze oortjes.
Vermijdt fotokopieerapparaten, magnetrons, neonverlichting, black-lights, draadloze babyfoons, hoogspannings- en zendmasten.

Wie veel last van de elektrosmog heeft, raad ik ook aan:
- spaarlampen te vervangen door Ledverlichting
- TL-buizen de deur uit te doen
- geen digitaal horloge te dragen om de pols.
- geen elektrische wekkerradio naast het bed
- geen electriciteitssnoeren onder je bed, of in de directe omgeving van je slaapplaats.

Er zijn bedrijven die afschermingsmaterialen leveren, zoals stralingwerende muurverf, om de WiFi-extender van de buren enigszins af te schermen.

Heb je last van een muisarm, lees dan ook Muisarm - RSI anders bekeken

 

)*
Met "straling", wordt een invloedsfeer bedoeld die niet alleen te vangen is onder begrippen als radioactive straling, electromagnetische straling, en vormen van licht (zoals ultra-violet). Het gaat ook om Kwantum-deeltjes, of andere deeltjes, die met de huidige gangbare technische apparatuur (nog niet) te meten zijn.

Disclaimer