dekop

Informatie site

Acupunctuur

Shiatsu

Energetische geneeswijzen

Jan Reinders

Over mijzelf en deze site:

Tot eind 2015 was ik therapeut; acupuncturist, shiatsutherapeut en combineerde dit met andere vormen van energetische beïnvloeding.

Sinds midden jaren '80 kan ik energiestromen op en om het menselijk lichaam goed voelen.

janOm de fijngevoeligheid te kunnen combineren met Chinese wijsheden en Japanse technieken heb ik een 3 jarige opleiding tot Shiatsu-therapeut gevolgd bij het Oost-Westcentrum te Arnhem.

In 1991 startte ik praktijk voor shiatsu te Groesbeek.

In de negentiger jaren volgde ik diverse scholingen op het gebied van Chinese kruidentherapie, Touch for Health I, II en III, korte cursussen op het gebied van iriscopie, Jin Shin Do, en maakte kennis met Cranio-sacraaltherapie, Strain-Counterstraintechniek, enz..

De beroepsopleiding Acupunctuur volgde ik bij Academie Qing Bai en studeerde in 1999 af.
Ook studeerde ik oor-acupunctuur/auriculo-therapie.
Voor de westerse medische kennis op HBO-niveau volgde ik een tweejarige opleiding.

Voor ik in de medische richting ging, was ik werkzaam in de techniek, vormingswerk, onderwijs en scholingsprojecten.

 


Ervaringen die ik wil delen:

Al werkend in de praktijk liep ik regelmatig tegen energetische verstoringen aan die zich moeilijk lieten behandelen met gangbare (shiatsu)-technieken. Gebruik makend van mijn gevoeligheid tot het voelen van de energiestromen ontwikkelde ik nieuwe technieken, die meer vruchten afwierpen; zo ontstond een nieuwe manier van werken (zowel in het opsporen als het behandelen van energetische verstoringen). Na de acupunctuuropleiding ontdekte ik dat acupunctuur en shiatsu aan elkaar gekoppeld een nog krachtiger werking konden hebben. Op een geplaatste acupunctuurnaald kan ik contact leggen met een veel krachtiger energiestroom dan op het lichaam. De 'naald-energie' gebruiken als onderdeel in een shiatsu-behandeling biedt nog meer perspectieven; zowel de toepaste acupunctuur als de shiatsu zijn op dat moment krachtiger.
Ik voel verschillende soorten energie, zoals de Qi die door meridianen stroomt en ook afwijkende energieën, zoals vormen van Xie Qi ('zieke energieën, en emotionele energieën. De kenmerken en het gedrag van de energieën leverden mij een scala aan informatie op. Bach-remedies, homepathische middelen, planten extracten en edelstenen, hebben specifieke resonanties die een behandeling kunnen versnellen.
Met name die ervaringen, die ik niet expliciet in literatuur tegen kom, wil ik met anderen delen. Sommige zaken zijn alleen interessant voor specifieke therapeuten (b.v. acupuncturisten), andere informatie lijkt mij de moeite waard voor en breder publiek (te verwachten).

__________

In het verleden heb ik een serie artikelen geschreven over gezondheidsklachten; de serie "anders bekeken". Ook deze serie vindt u op deze site.

__________

In de rubriek Chinese Geneeswijze vindt u informatie m.b.t. de beginselen van de theorieën van deze geneeswijze.

__________