dekop

Informatie site

Acupunctuur

Shiatsu

Energetische geneeswijzen

Jan Reinders

Stoppen met roken

Het is bij veel mensen bekend dat oor-acupunctuur kan helpen om met roken te stoppen.

Toch zijn er vaak misverstanden over de werking van de behandeling.
Behandelingen met ooracupunctuur kunnen je helpen de negatieve reacties die het stoppen met roken met zich mee brengt tot een minimum terug te brengen.

Degene die na de behandeling gelijk een sigaret opsteekt en roept dat de behandeling niet helpt, heeft het niet begrepen.

Mensen roken om uiteenlopende redenen. Verslaving aan nicotine is slechts één factor. Andere factoren kunnen zijn: het zoeken van gezelligheid, te veel stress, onderdrukte problemen, onverwerkte emoties, energetische/ lichamelijke onbalans, enz., enz..
Nadat iemand stopt met roken komt het onderliggende probleem duidelijker naar voren. Was het de stress, dan voel je je gejaagder, onrustiger,
was het een onderliggend probleem dan zal je stemming waarschijnlijk veranderen, enz..
Kortom als je stopt met roken komen er elementen naar boven die doen verlangen naar een sigaret. De belangrijkste motieven die de behoefte aan een sigaret vergroten zijn per persoon verschillend.

Ooracupunctuur/auriculo-therapie* kan het lichaam meer in balans brengen. De Long-energie zal gecorrigeerd worden en afhankelijk van de eigenschappen van de persoon zullen punten behandeld worden die invloed hebben op stress, emotie en hormonaal evenwicht.

Lichaamsacupunctuur kan heel goed zorgen voor een energetisch evenwicht. In het oor wordt het hele lichaam weerspiegeld. In het oor zitten een aantal punten die extra belangrijk zijn bij verslavingen (roken, eten, enz.) Deze punten kunnen geprikt worden en zonodig kunnen verblijfsnaalden aangebracht worden. Behandelingen met laser-licht kunnen de werking van naalden benaderen.

 

 

* Auriculo-therapie is een uitgebreide vorm ooracupunctuur, uitgebreid met extra kennis en testen.

Disclaimer